Sparrx

Sparringpartner voor ambitieuze ondernemers

Over ons


Maurice Lander MBA AA AinstIB,
Algemeen directeur, consultant & trainer
Maurice is de oprichter en algemeen directeur van Sparrx. Het sparrer-programma is de verwezenlijking van zijn jarenlange zoektocht naar de ideale sparringpartner voor ondernemers en managementteams. Hij is sinds 1998 AA en heeft in 2003 in de U.K. zijn ‘Henley’ executive MBA afgerond. Bij de RSM/Erasmus Universiteit is hij opgeleid tot business valuator. Tot slot is hij in Engeland geaccrediteerd als business-coach voor directeur-eigenaren van het MKB. Ook qua werkervaring heeft hij een veelzijdige achtergrond: MKB-accountant, assurance-accountant in non-profit, financial controller bij TOTAL, business controller bij Royal Dutch Shell, business finance manager, strategisch analist, operationeel manager van een business unit, bedrijfswaardeerder en coach-sparrer voor MKB ondernemers, CFO’s en accountants. Hij handelt vanuit zijn kernwaarden: leergierigheid, ideeënvorming, loyaliteit en focus. Binnen Sparrx werkt hij als hoofdtrainer-coach-consultant aan strategische en operationele veranderprojecten bij MKB-accountantskantoren en als valuebased management consultant voor kantoren en ondernemingen die op waardecreatie willen sturen.

  

Ruud Heijblom MBA PhD
Associate-Partner, adviseur/docent-onderwijsdeskundige
Professor Ruud Heijblom, Mba, PhD is een ondernemende en creatieve strateeg met veel praktijkervaring bij MKB-bedrijven en multinationals. Zijn ondernemende geest blijkt uit zijn rijke achtergrond. Ruud is directeur/adviseur van zijn adviesbureau Marketing Koers, gespecialiseerd in bedrijfsassessments. Met verstand, intuïtie en creativiteit ontwikkelt hij innovatieve bedrijfsstrategieën en marketingconcepten. Hij heeft veel MKB-bedrijven bijgestaan. Ook heeft hij uitgebreide ervaring met het Duitse MKB en familiebedrijven.

Expertisegebieden:  Corporate Strategy & Strategic management, Change Management, Marketing Strategy, Services Management, Innovation Strategy & Creativity, Consultancy tools & skills, Glo-Bus Business Simulation Game.

Hij heeft een academische achtergrond in business administration en heeft gestudeerd aan Nyenrode Business University, Nl.(1969), University of Oregon, USA, (BA-1970), Hasselt University, Belgium, (MBA-1975), Clayton University, USA, (PhD-1985). Ruud is co-auteur van 8 marketing- en managementboeken en hij schrijft regelmatig in internationale vakbladen. Hij heeft colleges gegeven aan gerenommeerde business schools en universiteiten waaronder: Henley Management College/Brunel University (UK), University of Derby(UK), University of Greenwich/Saxion (UK), New Port University (USA), Western Carolina University (USA), University of the Free State at Bloemfontein (Zuid-Afrika), Kroc University (Oekraïne) en de FOM, University of Applied Sciences (Duitsland). In Nederland geeft hij als  (associate) Professor colleges aan Twente School of Management/TSM, IBO/Groningen University en Netherlands Business Academy. Zijn management carrière heeft hij doorlopen bij Heineken, Quaker Oats, Carnation, Initial Services en TNT. Hij heeft uitgebreide ervaring als spreker op executive seminars en conferenties. Als preferred certified Business Assessor/Auditor heeft hij gedurende 15 jaren bedrijven doorgelicht volgens de methode van het EFBQ (European Foundation for Business Qualification) en geadviseerd op het gebied van strategie en management. Binnen Sparrx is hij trainer en maakt hij deel uit van de creatieve denktank.

Suzanne Goeman
Marketingspecialist, trainer en communitymanager
Suzanne (1973) heeft in haar 23 jaar omvattende arbeidsverleden gewerkt bij diverse banken, bij Qredits (microfinanciering) en zeer recent als marketeer bij een middelgroot accountantskantoor. Haar roots liggen dus in de financiële dienstverlening. In 2004 richtte zij Oplossing in zicht, haar marketing- en financieel adviesbureau op. Zij wordt regelmatig ingezet als marketingspecialist voor zowel accountantskantoren als hun klanten. Haar financiële achtergrond is een grote pré. Met haar creatieve marketingadviezen en inspirerende workshops heeft ze sinds de start in 2004 veel (startende) ondernemers verder geholpen. Suzanne woonde in 2013 een aantal Sparrer sessies bij en zag met eigen ogen welke verandering de deelnemers ondergaan. Sinds dat moment is zij betrokken bij en fan van het traject. Ze ondersteunt Sparrx op het gebied van marketing en communicatie. U kunt Suzanne binnen Sparrx tegenkomen als trainer, als marketingspecialist en als community manager.